Ervaring van Koen

Acht sterren die stralen!

Basisschool Sterrenpad ‘t Ven is een overzichtelijke, gezellige buurtschool. Iedereen kent elkaar en er is veel contact tussen de klassen onderling van bovenbouw tot onderbouw. De saamhorigheid overheerst. Zo sparen ze gezamenlijk sterren (die ze kunnen verdienen als kind of als klas) voor aan de sterrenwand. Is de wand vol dan heeft de hele school een leuke activiteit verdiend.

Onze kinderen gaan iedere dag vrolijk en enthousiast naar school, de plek waar ze helemaal zichzelf zijn. Een plek waar het kind centraal staat en we ook ervaren dat het kind gezien wordt. Voor de kinderen en voor ons een veilige en vertrouwde omgeving.

De klassen van de onderbouw hebben allen een eigen ingang op het schoolplein, dit zorgt voor een extra geborgen gevoel. Je zet ze zelf af in de klas, waardoor contact met de leerkracht zeer laagdrempelig is en je als ouders zicht hebt op de klas. Snel even binnenwippen om te zien wat ze gemaakt hebben of de speelhoek bekijken. Voor de allerkleinste kinderen is dit heel fijn (prettig) en voor de ouders ook.

Tijdens de themalessen op school is er veel aandacht voor gastlessen door bijvoorbeeld ouders met een bepaald beroep of hobby op school uit te nodigen. Hierdoor wordt het thema levendig met voorbeelden uit de praktijk. Maar ook met andere activiteiten wordt er hulp gevraagd van ouders. Voor ouders leuk om contact te hebben met de leerkrachten en de kinderen én om te zien wat er zoal speelt op school. Voor school wat extra handjes bij extra activiteiten, win-win. Wij ervaren dat als zeer prettig en vinden het fijn om af en toe ons steentje bij te dragen.

Als lid van de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschaps Raad) ben ik tevens betrokken bij de visie en het beleid van de stichting Fortior. Een mooie manier om als ouder onderdeel te mogen zijn van het onderwijssysteem.


Kortom wij zijn ontzettend blij met basisschool Sterrenpad ‘t Ven. En misschien tot binnenkort?

 

Vader van Mija en Fiene

Cookie instellingen